Over ons

Deze website bestehulpboek.nl is een initiatief van Nicoline Hermans, arbeid & organisatiepsycholoog en eigenaar van Palaver Psychologie. Zij raadt haar cliënten graag en vaak een (zelf-)hulpboek aan als onderdeel van een traject. Zij merkte dat het lastig is om ‘bij te blijven’ in de enorme hoeveelheid nieuwe zelfhulpboeken die jaarlijks verschijnen. Daarom startte zij deze collectie recensies over zelfhulpboeken, beoordeeld door professionals uit de wereld van coaching & begeleiding.

Misschien vraag je je af waarom we ‘zelfhulpboek’ en ‘hulpboek’ door elkaar gebruiken op deze site. Daar zit wel een gedachte achter: veel boeken die als zelfhulpboek geschreven worden, zijn ook heel goed bruikbaar als onderdeel van coaching of therapie. Ze zijn dan dus eigenlijk een hulpboek, want je hoeft het niet helemaal zelf (of in elk geval: alleen) te doen.

Disclaimer: alle beoordelingen op deze website vertegenwoordigen onze persoonlijke en professionele mening. In onze artikelen en op onze pagina’s staan zogenoemde ‘affiliate links’. Wanneer je via één van deze partnerlinks een aankoop doet, ontvangen wij een kleine commissie van de verkoper (rond de 6-8%). Door via zo’n link te kopen, draag je bij aan het up-to-date houden van deze site. En het kost jou niets extra! N.B. Het feit dat wij een kleine commissie ontvangen heeft NOOIT invloed op de inhoud van onze beoordelingen.

Onze zelfhulpboeken recensies zijn geschreven voor mede-therapeuten en coaches die inspiratie willen opdoen of hun cliënten naar deze site willen verwijzen. En zeker ook voor mensen die zelf op zoek zijn naar een goed hulpboek om aan hun valkuilen te werken of hun leven beter te maken. Mis je een goed (zelf-)hulpboek, waarvan je vindt dat het hier écht thuishoort? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder!