Hier vind je goede zelfhulpboeken

Er komen jaarlijks zóveel nieuwe zelfhulpboeken op de markt, dat het moeilijk is te ontdekken welke boeken de moeite waard zijn. Op deze site helpen we je door de bomen het bos te zien. De krenten uit de pap te halen. Maakt niet uit hoe je het wilt noemen: je vindt hier eerlijke beoordelingen van goede zelfhulpboeken, geschreven door professionals uit de psychologie- en coachingswereld.

Goede zelfhulpboeken zijn – in onze ogen – boeken die je met praktische oefeningen en opdrachten motiveren om zelf aan de slag te gaan met jouw valkuilen. Of het zijn boeken die je zelfinzicht vergroten. En het liefst zijn ze gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, zodat je weet dat de tips echt werken. Daarom letten we op al deze dingen in onze beoordelingen. En we delen altijd onze persoonlijke ervaringen met een boek. Want een goed zelfhulpboek helpt echt.

We maken deze site voor onze mede-professionals. Jullie kunnen hier vinden welke zelfhulpboeken aanraders zijn voor hun cliënten, en ook welke goed zijn om zichzelf te verdiepen in een onderwerp. En we beoordelen deze zelfhulpboeken zeker ook voor jou als lezer. Zodat jij goede zelfhulpboeken kunt vinden om je te helpen bij iets waar je last van hebt of tegenaan loopt. Kies een categorie links of gebruik de zoekfunctie. Veel leesplezier gewenst! En oh ja, we staan open voor suggesties!

Nicoline Hermans: Arbeid & Organisatiepsycholoog, cognitief gedragstherapeut en de initiatiefnemer van deze site. Raadt haar cliënten vaak hulpboeken aan en ziet dat dit helpt om coaching effectiever te maken.